12 veebruar 2008

Kriminaaljutu lõpetamine

Ta oli arutanud seda,mitu nädalat.Toas oli vaid üks inimene ja ainus hääl, mis sealt kostis, oli selle inimese käes oleva sulepea krabin, kui seda rida rea järel mööda paberit veeti.Polnud kedagi, kes oleks lugenud neid paberile veetavaid ridu. Ja kui seal olekski keegi viibinud, oleks ta vaevalt oma silmi uskunud. Sest see, mida seal kirja pandi, oli selge, pisiasjadeni hoolikalt läbi mõeldud mõrv. Tapmist taheti korraldada ühe kõige kuulsama mehe peale, kes elas pealinnas. Konkurendid olid kadedad, sest nende firma oli vaesem, kui selle mehe äri. Nad otsustasid palgata roimerit.
Mõrvas tahtis saada palju raha selle jubeda töö eest. Talle lubati anda 50000 krooni. Kuna ta ei töötanud kuskil, leppis ta selle palgaga. Alguses pidi kurjategija arutama plaani. Ta mõtiskles mitu nädalat. Relva otsis ta mitu kuud igasugustelt jõukudelt. Lõpuks sai püssiost tehtud.
Oli aeg tööle hakata. Mõrvar ostis endale vana auto. Ühel hilisõhtul sõitis ta selle autoga ohvri maja juurde. Tuli vaja oodata, kui kuulus mees ilmus maja hoovile. Mõrvar tulistas temasse, ohver kukkus maha. Roimer oli kindel ,et "tellitud" mees on tapetud.
Kannatanu lebas kaua pikali. Mõne aja pärast ta avas silmad ja sai aru, et tema jäi ellu. Kehal ei leidnud ta ühtki haava. Kukkumise oli põhjustanud ehmatus.
Ärimees helistas politseisse ja teatas, et teda rünnati. Roimerit saadi kätte.
Mina arvan, et sellel lool oli õiglane lõpp.






Kommentaare ei ole: